do 20 jun 2019 22:21

Rekenen en routeren met qtVlm

In 2017 sailde ik solo naar de Shetlands. Om te oefenen voor m'n tocht naar Nieuw Zeeland op Karmavanstaal.nl. Ik was 4 nachten en 5 dagen onderweg. Zaterdagochtend vertrekken we met de @Kustzeilers voor dezelfde tocht en starten we met de #driehoeknoordzee. Maar dan natuurlijk met andere wind, een andere boot en double handed. Hoe lang doen we er nu over om diagonaal de Noordzee over te steken?
Ik heb net een eerste berekening gemaakt, met qtVlm en een polar diagram van een Dehler 39 SQ. qtVlm is een prachtig (gratis) softwarepakket om mee te routeren. De wind lijkt vanaf zaterdag (erg) gunstig te staan en de boot is snel. qtVlm schat in dat we voor de 476 mijl iets meer dan 3 dagen nodig hebben.. Ik ben benieuwd of dat gaat lukken.
Via deze site en de Facebook pagina van de Kustzeilers houden we je op de hoogte. Met korte tekstberichten, foto's en podcasts. Maar dat weet je ondertussen.
Ook leren rekenen en routeren met qtVlm? Dan is een cursus (bijvoorbeeld bij @Nimosmeteotrainingen, bekend van Zilt) een goede optie. Zijn er trouwens meer partijen die dat aanbieden?

Terug naar complete blog.